Vitajte na našich stránkach!

Aké faktory súvisia s objemom vzduchu odsávacích ventilátorov

Používanie odsávacích ventilátorov je čoraz rozšírenejšie, no spotrebitelia sa pri kúpe ventilátorov najviac obávajú objemu vzduchu a dúfajú, že čím väčší objem vzduchu, tým lepšie.Čo teda hlavne určuje objem vzduchu odsávacieho ventilátora?Závisí to hlavne od: rýchlosti, počtu čepelí, uhla čepele a dĺžky tetivy čepele.Keď sa tieto štyri faktory navzájom zhodujú, je možné dosiahnuť optimálny objem vzduchu.

1

Rýchlosť: Rýchlosť ventilátora priamo ovplyvňuje objem vzduchu, ale nemusí to znamenať, že čím vyššia rýchlosť, tým väčší objem vzduchu.Zmena rýchlosti otáčania ovplyvní smer a rýchlosť prúdenia vzduchu, a tým ovplyvní objem vzduchu.Nadmerná rýchlosť otáčania môže zhoršiť poruchy vo vnútornom prietokovom poli, čím sa zníži účinnosť.

Počet lopatiek: Počet lopatiek má priamy vplyv na prúdenie vzduchu.Zvýšenie alebo zníženie počtu lopatiek ovplyvní výkon a objem vzduchu ventilátora.

Uhol lopatiek: Uhol lopatiek je tiež dôležitým faktorom ovplyvňujúcim prúdenie vzduchu.Nastavenie uhla lopatky môže zmeniť smer a rýchlosť prúdenia vzduchu a tým ovplyvniť objem vzduchu.

Dĺžka tetivy čepele: Dĺžka tetivy čepele tiež ovplyvňuje prúdenie vzduchu, pretože určuje veľkosť ťahu, ktorý môže čepeľ generovať počas otáčania.

2

Odsávací ventilátor s vysokým objemom vzduchu využíva silný výfuk na odstránenie vnútorného tepla a pachov, pričom privádza čerstvý vzduch, dosahuje chladenie, odvlhčovanie a zlepšuje kvalitu vzduchu.V prípade požiaru môžu byť výfukové ventilátory použité aj ako výfukové systémy na zníženie poškodenia ľudského tela toxickými plynmi.Vďaka týmto funkciám a efektom hrajú výfukové ventilátory dôležitú úlohu v rôznych prostrediach a sú všeobecne vítané a dôveryhodné.


Čas uverejnenia: august-07-2024